skip to Main Content

5. ORNITOLOŠKI FESTIVAL

Ekološka udruga “Lijepa naša” – Čapljina u suradnji s Općinom Čapljina i Ornitološkim društvom “Naše ptice” – Sarajevo organizirat će od 7. do 9. listopada 2016. Ornitološki Festival. Popratne aktivnosti Festivalu odvijati će se već od  1.10.2016. godine.

POZIVAMO VAS

na 5. Ornitološki festival, međunarodni znanstveni – stručni skup, koji uključuje široki spektar povezivanja nevladinog i vladinog sektora sa akcentom na zaštitu i očuvanje prirodnih staništa ptica, promociju NATURA 2000, te promociju i razvoj održivih turističkih aktivnosti (birdwatching-a) na Jadranskom migracijskom koridoru/Adriatic Flyway.

Tema 5. Ornitološki festival: Uloga i pozicija nevladinog sektora i institucija u zaštiti, očuvanju, promatranju ptica i promocija NATURA 2000

 Teme 5. ornitološkog festivala:

  1. Uloga NVO-a u zaštiti, očuvanju ptica i močvarnih staništa
  2. NATURA 2000
  3. Upravljanje zaštićenim i IBA područjima
  4. Održivi oblici turizma u zaštićenim područjima
  5. Lov, krivolov i zaštita ptica

5. Ornitološki FestivalTehničke informacije

Jezik na kojem će se održavati skup su službeni jezici u Bosni i Hercegovini (hrvatski, bosanski i srpski), te crnogorski i engleski jezik.

Broj sudionika je ograničen na 35.

Za određeni broj sudionika koji dolaze iz drugih gradova Bosne i Hercegovine ili iz drugih zemalja organizatori će osigurati smještaj i troškove prehrane, te sudjelovanje na tematskoj ekskurziji.

PRIJAVE

Rok za prijavu za sudjelovanje na 5. ornitološkom festivalu i dostavu sažetaka radova je do 15.8.2016. na jednu od sljedećih e-mail adresa:

ornitoloskifestival@eulijepanasa.ba
marinko.dalmatin@tel.net.ba
kotrosan@bih.net.ba

Drugi poziv i program međunarodnog-znanstvenog skupa prijavljeni će dobiti do 15. 9. 2016.

Cjeloviti radovi se predaju do 20.9.2016. g. prilikom završne registracije.

Sudionici se prijavljuju putem elektronske pošte. Autori mogu predložiti oblik predstavljanja (usmeno izlaganje ili poster), a odluku će donijeti znanstveno-stručni odbor. Sažeci sa ključnim riječima trebaju biti dostavljeni na jednom od domaćih jezika i engleskom. Izabrani radovi bit će objavljeni u zborniku radova skupa.

5. Ornitološki festival su podržali: Federalno ministarstvo kulture i športa, Općina Čapljina, Vlada HNŽ-a, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, te MAVA, CEPF i EuroNatur u okviru projekata „Towards a functioning system of stop-over and wintering sites along the Adriatic Flyway – Phase 3 (AF3)“ i „Hutovo Blato Nature Park and Mostarsko Blato as Safe Breeding, Stop-Over and Wintering Sites for Birds“.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search