skip to Main Content

DANI TREBIŽATA 2021 – promocija kanu safarija

Prirodne vrijednosti riječnog toka Tihaljina-Mlade-Trebižat privlače sve veći broj posjetitelja koji su željni adrenalina. Uživanje u netaknutoj prirodi rijeke Trebižat koju krase prelijepi i atraktivni vodopadi Koćuša i Kravice te manji bukovi i slapovi Čeveljuša, Božjak, Jaz i dr. koje svojom ljepotom privlače domaće ali i inozemne posjetitelje. Jedan od ciljeva Manifestacije “DANI TREBIŽATA” je promocija i popularizacija održivih turističkih aktivnosti i sadržaja na rijeci Trebižat . Kanu safari kao jedna od najatraktivnijih i najposjećenijih sadržaja na rijeci doživljava svoju punu afirmaciju u ljetnim mjesecima. Referentna grupa – Čapljina u suradnji s partnerima svake godine upriliči spuštanje kanuima niz rijeku Trebižat za predstavnike turističkih agencija, gospodarstvenike, lokalne ljude, NVO-e, a sve u cilju što veće promocije ovog jedinstvenog adrenalinskog sadržaja koji privlači sve veći broj posjetitelja.

Kanu safari počinje okupljanjem sudionike na lokalitetu Božjak gdje ih domaćini dočekuju i smještaju u kanue, nakon čega ih preuzima instruktor koji ih vodi kroz brzake, bukove i slapove pazeći pri tom da se netko ne ozlijedi. Nakon jednosatne voženje slijedi odmora uz kušanje i uživanje u domaćim gastro delicijama. Nakon domjenka i osvježenja, kanuistima se pruža prilika uživanja u sportskim igrama (odbojka na pijesku) gdje se odmjeruju snage između izabranih muško-ženskih ekipa.

Zatim slijedi ponovna vožnja i spuštanje kanuima niz sedrene kaskade gdje slijedi kupanje i uživanje u smaragdno-zelenoj vodi Trebižata. Na kraju sudionici dolaze do kupališta jaz Struge gdje izlet završava.

Svi sudionici kanu safariju odlaze zadovoljni i puni utisaka o rijeci i ljudima koji organiziraju ovu turističku atrakciju. Referentna grupa-Čapljina kao nositelj ove turističke atrakcije poziva Vas da i slijedeće godine dođete i uživate u ovim nezaboravnim trenucima provedenih uz kanu safari.

Kao i prethodnih godina Referentna grupa – Čapljina se zahvaljuje partnerima, donatorima i sponzorima koji su pomogli ovogodišnju manifestaciju i kanu safari: Civilna zaštita ŽZH, Ministarstvo prosvjete, znanosti kulture i športa HNŽ, općini Grude, Ljubuški i Čapljina CPCD (Centar za promociju civilnog društva ) i CEPF -u (Critical ecosystem partnership fund), ŠREK” VIDRA” LJUBUŠKI.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search