Ronilački klubovi i ekološke udruge iz Slovenije, Hrvatske i BiH, dva dana (11.07. – 12.07.2015. g.) su se družili i proveli akciju čišćenja riječnog korita rijeka: Tihaljine, Mlade, Trebižata, Studenčice i Lištice. Eko akcija “TREBIŽAT 2015“ prerasla je u pravu eko turističku manifestaciju koja je ove godine okupila 17 ronilačkih klubova sa 67 članova, te 5 nevladinih organizacija sa 30 članova. Zbog velikog broja klubova, sudionici su podijeljeni u dvije grupe. Jedna grupa je čistila rijeku Lišticu u općini Široki Brijeg, a druga rijeku Studenčicu, Tihaljinu – Mlade – Trebižat u općinama Grude, Ljubuški i Čapljina. Pored standardnog čišćenja riječnih tokova članovi ronilačkih klubova upriličili su demonstracijsko pokaznu vježbu spašavanja utopljenika kojom su klubovi pokazali svu svoju osposobljenost i spremnost za mnogo ozbiljnije zadaće koje se pred njih postavljaju.

Drugog dana eko akcije upriličena je promotivna vožnja kanuima niz rijeku Trebižat gdje su se sudionici opustili i uživali u ljepotama rijeke Trebižat. I ovaj put istinski zaljubljenici u rijeke na zoran način su demonstrirali svoje vodene i veslačke vještine ali i promovirali svu ljepotu hercegovačkih rijeka koje su u ovim ljetnim danima pune kupača i turista. Eko akcija još je jednom potvrdila činjenicu da su hercegovačke rijeke još uvijek čiste, privlačne i atraktivne kako za domaće tako i za strane turiste.

Na kraju dvodnevnog druženja domaćini Eko akcije – „Trebižat 2015“ ŠREK „VIDRA“ Ljubuški, Referentna grupa – Čapljina, Ekološka udruga „Lijepa naša“ i Neretva delta forum – NDF zahvalili su se svim sudionicima sa željom da se opet dogodine sretnu na Eko akciji.