skip to Main Content
ENDURANTES – Utrka Na Dalj

ENDURANTES – Utrka na dalj

U organizaciji Konjičkog kluba Vranac u Čapljini u nedjelju 14. lipnja održano je drugo kolo Endurance kupa BiH. Daljinsko jahanje (Endurance) je ispit izdržljivosti za konje i jahače. Cilj daljinskog jahanja je proći dugačku stazu u prirodi u što kraćem vremenu, a da pri tome ne iscrpljujete konja preko norme. Prirodne pogodnosti koje čapljinska općina ima za odvijanje ovakve manifestacije, Konjički klub „Vranac“ – Čapljina znao je iskoristiti i pretvoriti u tradicionalnu manifestaciju koja okuplja sve više ljubitelja konja. Uz sudjelovanje 10 konjičkih klubova iz BiH, te podršku Ekološke udruge „Lijepa naša“ – Čapljina ova manifestacija poprima oblike prave turističke atrakcije koja pokazuje prve rezultate u sve većem sudjelovanju konjičkih klubova iz BIH, ali i po broju posjetitelja koji su došli da uživaju u ljepoti konjičkog sporta i samim životinjama.

Prva utrka bila je na 40 kilometara, a sudjelovalo je pet konjičkih klubova sa 10 konja, KK “Stina”, KK “Vranac”, KK “Mostar”, KK “Basquil” i KK “Tornado”. Na natjecanju su sudjelovali članovi KK “Stina” Grude koji su osvojili tri pehara. Prvo mjesto osvojila je Marija Pejić koja je jahala Kadiju, shagyapara, s vremenom od 2:35:13, drugo plasirana je Melani Pejić sa svojim arapskim pastuhom Saabich, i samo sekundom zaostatka za sestrom Marijom. Treće mjesto osvojio je Mateo Berisa koji je završio utrku 10 minuta iza sestara Pejić.

U ekipnom dijelu natjecanja prvo mjesto pripalo je KK “Stina”, drugo mjesto domaćinima KK “Vranac”, a treće plasirana ekipa bila je KK “Basqula” iz Sarajeva.

Osim utrke na 40 kilometara održana je i utrka s ograničenom brzinom na 20 kilometara koja je bila kvalifikacijska utrka za konje mlađe od četiri godine. Ispred KK “Stina” sudjelovao je Žarko Pavković.

Nakon natjecanja i proglašenja pobjednika organizirana je prigodna večera za sve natjecatelje.

Iduće natjecanje održat će se 26. srpnja u organizaciji KK “Stina” u Grudama na kojem će sudjelovati brojni klubovi iz BiH.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back To Top
×Close search
Search