skip to Main Content

Manifestacija DANI TREBIŽATA 2021.

REFERENTNA GRUPA – ČAPLJINA će i ove godine sa svojim partnerima Regionalnim Resursnim Centrom/ReReC-om, Ekološkom udrugom “LIJEPA NAŠA” Čapljina, ŠREK “VIDRA” Ljubuški, športsko ribolovnim društvima u slivu Trebižata, te javnim poduzećima i općinama nastojati promovirati prirodne, kulturne, turističke i zabavne programe tijekom turističke sezone.

Manifestacija će započet nizom eko akcija koje će započet 10.7.2021. godine, okupljanjem roniteljskih udruženja, ribarskih društva i članova civilnih organizacija iz cijele regije (BiH i RH). Eko akcije će trajati tri dana sa ciljem da se očisti cijelo korito rijeke Trebižat od izvora u Peć Mlina – općina Grude do Struga u Gradu Čapljina.

Zatim će uslijediti kontinuirane aktivnosti promocije kanu safarija gdje će tijekom srpnja i kolovoza posjetitelji, lokalni ljudi moći uživati u netaknutoj prirodi rijeke Trebižat, športskim i kulturnim atrakcijama.

Udruga i njeni partneri organizirat će fišijadu na području jezera Krenica – općina Grude 22.8.2021. godine, te fišijadu u Doljanima gdje će se ribarska društva, ugostitelji, NVO-e u natjecati u spremanju fiš paprikaša , brudeta i specijaliteta od ribe.

Iz udruge nam kažu da će pojedine aktivnosti biti obogaćene foto izložbom na temu rijeke Trebižat. Izložba će biti pokretna te će ista biti predstavljena široj javnosti u sklopu događaja i radionica koje će organizirati skupa s partnerima. Postavke izložbe će biti u Marića Gaju i na Gorici u Sovićima.

Manifestaciju će kulturnim sadržajima obogatiti nastupi kulturno umjetničkih društva i klapa.

U sklopu manifestacije planirano je snimanje i promotivnog video spota o Peć Mlinima kao i o cijeloj rijeci Trebižat. Isti će se predstaviti javnosti u BiH, RH, Njemačkoj te na sajmovima u Mostaru i širokom Brijegu.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search