skip to Main Content

Nacionalna konferencijska radionica o hotspot područjima ugroženosti biodiverziteta u Bosni i Hercegovini

CEPF (Critical Ecosystem Partnership Fund), Bird Life International i IUCN (International Union for Conservation of Nature) u suradnji s Ekološkom udrugom „Lijepa naša“ – Čapljina organiziraju u Čapljini 20.9.2016. Nacionalnu konferenciju o hotspot (vrućim točkama) područjima ugroženosti biodiverziteta u Bosni i Hercegovini. Namjera nam je pozvati sve relevantne institucije, udruge i pojedince koji mogu svojim dolaskom i aktivnim sudjelovanjem u radu jednodnevne radionice dati svoj doprinos ostvarenju postavljenih ciljeva.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati ili pratiti našu Internet stranicu.

 Ciljevi konferencije su:

  1. predstaviti nacrta nacionalne situacije ključa područja biološke raznolikosti (KBAs), analiza na temelju razmatranja biološke važnosti i prijetnji, socio-ekonomske/političke u kontekstu civilnog društva i trenutni ulaganja u očuvanje;
  2. Rasprava o prijedlogu/nacrtu ključnih područja biološke raznolikosti (KBAs) koja su predložena od strane BirdLife i IUCN;
  3. Za odabrana područja KBAs preporučiti prioritetne kategorije za buduće ulaganje CEPF-a;
  4. Identificirati prijetnje bioraznolikosti u zemlji, preporučiti rješenja i dogovore o doprinosima koji mogu biti učinjeni od strane civilnog društva za rješavanje te prijetnje.

U nadi da ćete iznaći vremena i odazvati se našem pozivu, unapredi se zahvaljujemo. Prijavu za sudjelovanje na radionici možete preuzeti ovdje.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search