skip to Main Content
NERETVA – Rijeka Koja Povezuje

NERETVA – rijeka koja povezuje

Ekološka udruga „Lijepa naša“ Čapljina u partnerstvu sa Centrom za okoliša i održivi razvoj „CORIE“ Trebinje i EHOO – Čapljina provode projekt: NERETVA – rijeka koja povezuje koji se realizira u sklopu projekta “Dijalog za budućnost“.

Projekt„ Dijalog za budućnost“ realizira se na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN), kao i prepoznate potrebe za stvaranjem prostora za dijalog i promociju suživota u BiH. Tim UN-a u BiH pod vodstvom rezidentnog koordinatora UN-a i u saradnji sa Predsjedništvom BiH je razvio projekat pod nazivom „Dijalog za budućnost: promocija suživota i različitosti u Bosni i Hercegovini“ koji će zajednički provoditi agencije UNESCO, UNICEF i UNDP.

Ciljevi projekta „Dijalog za budućnost“ su stvaranje prostora za dijalog koji će omogućiti proces izgradnje razumijevanja u cijeloj zemlji, promoviranje suživota i poštivanje različitosti; povećavanje učešća, svijesti i utjecaja mladih u dijalogu o politikama vezanim za pitanja koja utječu na program razvoja i reforme u BiH; osiguravanje da obrazovanje podržava veću društvenu koheziju i da građani i zajednice ostvaruju zajedničke ciljeve u pogledu izgradnje suživota putem kulture. Projektom se želi povećati građanski aktivizam na polju mirovnih inicijativa i poboljšati percepcije prema suživotu i raznolikostima.

Ekološka udruga „Lijepa naša“ -Čapljina u suradnji sa partnerima kreirala je zajedničku projektnu ideju/poveznicu – rijeku Neretvu, putem koje želi afirmirati ideju suživota i poštivanje različitosti. Neretva sa svojim slivnim područjem obuhvata dva entiteta (FBiH i RS) čineći pravu poveznica prostora i ljudi.
U projekt su uključene škole: dvije osnovne škole iz Republike Srpske (Trebinja), te šest osnovnih škola iz Federacije BiH (Ravno, Stolac, Čapljina, Mostar-Buna, Ljubuški i Grude).

Cilj projekta
je doprinijeti unapređenju obrazovnog procesa u nastavnom predmetu biologe u osnovnim školama kroz organiziranje van nastavih aktivnosti – škola u prirodi.

Specifični cilj projekta je unaprediti znanja dionika o stanju vodnih resursa u slivu Neretve i Trebišnjice uz primjenu znanstveno utemeljene metode praćenja zdravlja riječnih ekosustava.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back To Top
×Close search
Search