skip to Main Content

Priroda i okoliš No 2

… and here we go again. Riječi koje su me dočekale od ekipe. Nisi još napisala Uvodnu. Bar nešto nabaci, pa nije ti prvi put.

A meni se čini da je još teži nego prošli. Što sad napisati da bih popunila The stranicu. Opet se vrtim u krug, listam No. 2, ali ovaj put ništa. Ne da sive stanice ne rade nego rade previše. Pa ovako, pa onako, pa mogla bih… uhh!! Možda me jednog dana budete razumjeli ali najteže je, bar meni, hvaliti nešto svoje, nešto što ste zamislili baš tako i dajete u ruke drugima da sude o tome. Ponavljati riječi priroda, okoliš, ekologija… po tko zna koji put ste ih već čuli i sigurna sam da i vama postaju dosadne, iako ne bi smjele.

Iz ovog razmišljanja trgnu me zvuk mobitela. Moji. Već kukam na veliko kako mi ništa ne ide od ruke i kako nemam inspiracije za napisati par riječi. Čujem s druge strane onaj poznati blagi glas koji me smiruje, kuckanje ruku po mobitelu čiji mi je zagrljaj sad tako potreban i riječi već tako poznate. Jesmo te zato u školu slali??! Da se sekiraš. Drmni jednu višnju i vidjet ćeš kako ćeš napisati.

Nadam se da ćete jednom biti u prilici probati višnju moje mame. Pravi ekološki proizvod iz domaćeg uzgoja, a rakija prava prepečenica. Čelja. Pogledah na sat, tek je 11:43. Ma može jedna, ionako je neradni dan. I već sam na pola stranice a da ništa nisam rekla o časopisu.

Da će vas ovaj put pogledati oči velikog Ruđera i probuditi možda malog znanstvenika u vama. Da ćemo vas malo odvesti na put u središte znanja i otkriti možda neku tajnu Svemira. Da pronalazimo prave riječi u Dijalogu za budućnost i da je Neretva jedna od onih rijeka koja nas povezuje. Da su ptice bez granica i da još uvijek postoje prirodne ljepote koje tek trebamo otkriti i zaštiti. Da se sjetite nekom pokloniti mali cvjetić a nagrada će vam sigurno biti osmijeh od uha do uha. Sve to i još puno više skriveno je između ovih korica. Potrebni ste samo vi koji ćete se zavući u neki topli kutak i zalijepiti se za ove stranice. I pronaći sebe u ovoj Prirodi i Okolišu.

I kao što pjesma kaže sve je isto, ali isto ništa nije pa tako niti potpis na kraju ove stranice. Zalijepilo se još tu par slova ovog ljeta i dokaz su da su moji bili u pravu. Da je znanje jedino što uvijek nosite sa sobom, da vam ga nitko ne može oduzeti i da s njim možete poboljšati svijet.

Do nekih novih priča pozdrav od cijele ekipe, uz najbolje želje za blagdane i Novu 2016.

Vaša urednica
dr. sc. Marlena Ćukteraš

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search