skip to Main Content

Prezentacija Nacrta Plana zaštite okoliša ŽZH za period 2017.-2027.

U zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, 12. svibnja 2017. godine održana je javna prezentacija Nacrta Plana zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 2017. do 2027. godine u organizaciji Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke, koje je istovremeno i nositelj pripreme navedenog dokumenta.

Na samom početku sve prisutne je u ime Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke pozdravio pomoćnik ministra za zaštitu okoliša, gospodin Zdenko Mandić te u kratkim crtama naglasio važnost donošenja ovakvog dokumenta, nazvavši ga nekom vrstom plana održivog razvoja Županije Zapadnohercegovačke na temelju svoje složenosti.

Nacrt Plana zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 2017. do 2027. godine prezentirao je gospodin Krešimir Šaravanja, predstavnik tvrtke IGH d.o.o. koja je nositelj izrade istoga. Marinko Dalmatin kao suradnik na projektu, u svom obraćanju  dao je kratki osvrt na stanje biološke i karobrazne raznolikosti te potencijala ŽZH , te naglasio međunarodni kontekst  zaštite i važnosti očuvanja pojedinih područja, vrsta i njihovih staništa na području ŽZH.

Naime, riječ je o iznimno složenom dokumentu u kojem se može pronaći gotovo sve iz oblasti zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke te se može koristiti u javne i edukativne svrhe.

Nacrt Plana zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 2017. do 2027. godine se nalazi na službenoj web stranici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke, kako bi sve zainteresirane strane sa svojim primjedbama, sugestijama ili prijedlozima, poslanim pisanim putem na adresu Ministarstva ili elektronski putem e-maila ministarstvo.purzo@tel.net.ba ili usmeno do završetka Javne rasprave, odnosno do 12.06.2017. godine, imale mogućnost dokument dopuniti i poboljšati.

ADRESA MINISTARSTVA

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH

Fra Andrije Kačića Miošića 2
88240, Posušje
Županija Zapadnohercegovačka

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search