skip to Main Content

Škola terapijskog jahanja za djeci s posebnim potrebama

Jahanje nije samo privilegija zdravih i odraslih osoba nego ono postaje potreba i pravi je lijek za djecu sa posebnim potrebama. Radost, uzbuđenje i osmjeh na licima djece i roditelja prava su okrepa na ovu populaciju. Koliko je terapeutsko jahanje korisno i potrebno za djecu sa posebnim potrebama najbolje govore njihova ozarena lica dok jašu na konju u pratnji instruktora, roditelja i profesora iz osnovne škole za djecu sa posebnim potrebama – Mostar.

Iz razgovora sa ravnateljicom Osnovne škole za djecu sa posebnim potrebama – Mostara gđa Majom Mustapić, doznajemo da je terapeutsko jahanje uvršteno u redovni nastavni plan i program ove škole i da djeca dva puta tjedno dolaze na ovakav vid terapije. Sva djeca prolaze terapiju jahanja u turnusima od 3 kruga te na taj način sva djeca imaju priliku odjahati /proći ovu terapiju. Da bi se program mogao lakše i brže odvijati napravljena je posebna rampa, koju je donirala Udruga ”Očima kreativaca” s koje se uz pomoć instruktora i profesora djeca stavljaju u sedlo i potom uz brižno vođenje instruktora jahanja i volontera Konjičkog kluba “Vranac” –  Čapljina djeca se na konjima uz laganu hodanju provode duž poligona. Humanitarna aktivnost Konjičkog kluba “Vranac” – Čapljina došla je do punog izražaja, jer će besplatnu terapiju moći koristiti sva djeca sa posebnim potrebama u regiji.

Ovo nije prva humanitarna akcija u koju se uključio Konjičkog kluba ” VRANAC” i njegovi volonteri koji u zadnje tri godine sustavno provode terapeutsko jahanje za djecu sa posebnim potrebama. “Koristimo iskustva našeg starijeg volontera gosp Chucka Diaza, profesionalnog fizioterapeuta iz Amerike koji je radio sa djecom i konjima u Americi, te nam je njegovo iskustvo i znanje od velike pomoći”, rekao nam je na kraju Ivan Dragičević.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search