skip to Main Content

Učenici kreativci

Nastavljena je uspješna suradnja osnovnih škola sa NVO-e (Neretva delta Forum- Mostar, Udruga “EHOO” – Čapljina, Ekološka udruga “Lijepa naša” – Čapljina, Referentna grupa, te Udruge “Čaplja” – Čapljina) na polju zaštite i očuvanja prirodne i kulturne baštine u slivu Neretve i Trebišnjice.

Učenici Osnovne škole “Marin Držić” – Buna, vođeni svojim profesorima prikazali su svoje radove sačinjene od recikliranog materijala izradivši plastične košare, korpe, kućice za ptice, kamene košare, svijećnjake, privjeske, mirisne vrećice od kadulje, lavande kao i druge prigodne suvenire koji su namijenjeni turistima i roditeljima.

Učenici su svoje likovne radove i fotografije sa motivima rijeka i pejzažima izložili u holu škole koju su imali priliku vidjeti svi učenici škole, profesori kao i sami roditelji učenika.

Poseban doprinos ovoj priredbi dali su su mladi literarni stvaratelji koji su pročitali svoje literarne radove, a posebno se dojmio literarni rad učenika “Pismo ministru”.

Kroz stručna predavanja o projektu Rijeka učenicima je prezentirana metodologija praćenja riječnih ekosustava te kroz projekciju filma “Dan poslije” učenicima je ukazano na sve negativne učinke čovjeka i njegovih aktivnosti na rijeku.

Predstavnici Neretve Delta Foruma i udruge “EHOO” zahvalili su svim učenicima i profesorima na uspješno predstavljenim radovima koji će se predstaviti na završnoj radionici “Dječjem samitu” gdje će se najuspješnijim dodijeliti i prigodne nagrade.

Podršku van nastavnim aktivnostima učenika osnovnih škola iz cijele regije dali su Fond za zaštitu okoliša FBiH, Federalno ministarstvo kulture i športa, Vlada HNŽ-a, te partnerske organizacije pri čemu im se još jednom zahvaljujemo za razumijevanje i potporu rada učeničkog stvaralaštva.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search